Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen viser hvordan bloggen min, http://egilenaasen.no/ behandler data. Som privat blogger er jeg selv behandlingsansvarlig for alle personopplysninger som samles inn i forbindelse med bloggen.

Erklæringen bygger på Personopplysningsloven 

Personopplysninger som samles inn er:

  • Informasjonskapsler (Cookies)
  • Navn og epostadresse for de som melder seg på nyhetsbrev eller oppretter konto/kommenterer på bloggen

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som blir plassert på datamaskinen din når du besøker en nettside. Hensikten med cookies er å gjøre brukeropplevelsen bedre for deg ved at nettstedet husker innstillingene dine, hvilke sider du har besøkt på bloggen, innlogging og eventuelle brukernavn og andre opplysninger som du har lagt inn og vil at nettsiden skal huske, slik at du slipper å skrive dette inn for hver gang.

Jeg bruker ikke informasjonskapsler for å se hvilke nettsider du besøker etter at du har vært på bloggen. Jeg lagrer heller ikke informasjon som gjør at vi kan identifisere deg som person. 

Det er frivillig for enhver som besøker nettsidene om de vil oppgi personopplysninger i forbindelsen med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller å fylle ut og sende inn skjema.

Hvis du besøker dette nettstedet, samler jeg inn avidentifiserte opplysninger om besøket gjennom verktøyet Google Analytics. Hensikten med verktøyet er å lage statistikk som jeg bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på bloggen. Eksempel på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider på nettstedet, hvor lenge et besøk varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som blir brukt, se Datatilsynets veileder, her. https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/internett-og-apper/webanalyse/

Opplysningene blir behandlet i avidentifisert og aggregert form.

  • Med avidentifisert mener jeg at jeg ikke kan spore opplysningene som samles inn tilbake til den enkelte bruker. Jeg samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen blir avidentifisert slik at bare de tre første gruppene i adressen blir bruk til å generere statistikk. Det vil si at hvis IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, blir bare 195.159.103.xx brukt.
  • I tillegg blir IP-adressene behandlet på aggregert nivå, det vil si at all data blir slått sammen til èn gruppe og ikke behandle individuelt.

Kommentar

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lager jeg informasjonen som du legger inn i kommentarskjemaet. I tillegg lagrer jeg IP-adressen din og hvilken nettleserversjon du bruker. Hensikten er å hjelpe til med å unngå useriøse kommentarer.
Det kan bli sendt en anonym tekststreng til tjenesten Gravatar («Globally Recognized Avatars) for å undersøke om du har en konto der. En slik tekststreng er generert på bakgrunn av e-postadressen din (en såkalt «hash»). Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er godkjent, vil profilbildet ditt være knyttet til kommentaren din og kan sees av hvem som helst.

Media

Vær oppmerksom på at hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel (cookie) og er der for å gjøre ting lettere for deg. Hensikten er at du ikke skal måtte gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene er gyldige etter ett år.Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, blir det automatisk opprettet en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.
Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg blir lagret på nettstedet i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din blir oppbevart i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Vær OBS: Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.).

Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Jeg har ingen samarbeidspartnere eller annonsører og bruker heller ikke skytjenester, betalingstjenester eller tredjepartsleverandører. Bloggen er laget med WordPress og den er satt opp til å IKKE dele noen personopplysninger med andre. Tjenesten Google Analytics bruker disse informasjonskapslene:

  • _ga: Blir slettet automatisk etter 2 år. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.
  • _gid: Blir slettet automatisk etter 24 timar. Blir brukt for å skille brukere fra hverandre.
  • _gat: Blir slettet automatisk etter 1 minutt. Blir brukt for å fordele trafikk/spørringer.

Når Google Analytics blir distribuert via Google Tag Manager, blir denne informasjonen kalt _dc_gtm_ <egenskaps-id>.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Har du konto på denne bloggen eller har lagt igjen en kommentar, kan du be om å få tilsendt ei fil som inneholder de personopplysningene som er lagret om deg. Fila inneholder alle data du har gitt.

Du kan også be om at jeg sletter alle personopplysninger vi har om deg. Vær oppmerksom på at dette ikke omfatter opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Jeg har verken samarbeidspartnere eller annonsører og bruker heller ikke skytjenester, betalingstjenester eller tredjepartsleverandører. Bloggen er laget med WordPress og den er satt opp til IKKE å dele noen personopplysninger med andre.

Har du spørsmål om personvernerklæringen , eller om hvordan vi ellers behandler personopplysninger vi innhenter gjennom andre kanaler, så er du velkommen til å ta kontakt med meg.